Over Mindbus

Over Mindbus

"Mindbus is een Full Service Internetbureau dat websites ontwikkelt met een focus op e-commerce"

Vanuit een passie voor internetechnologie en vormgeving bieden we gebruiksvriendelijke en schaalbare oplossingen. Mindbus werkt voor middelgrote en grote gevestigde bedrijven op basis van een duurzame klantrelatie. ab-c media webbureau voor musea, archieven en monumenten is onderdeel van Mindbus.

Hoe werken we?

Mindbus werkt met multidisciplinaire teams van designers, developers, webarchitecten en webmarketeers. Bij projecten wordt in korte iteraties een nieuwe applicatie ontwikkeld. Mindbus biedt alle diensten die nodig zijn voor het succesvol uitvoeren van een online strategie. De toegevoegde waarde van Mindbus voor klanten is zichtbaar en meetbaar.

Visie

Internet biedt ongekende mogelijkheiden om samen te werken en kennis te delen. Mindbus gelooft daarbij in open innovatie van Open Source initiatieven. Daarbij ondersteunt Mindbus het Open Source CMS Umbraco, waarvan Mindbus de eerste Gold Partner in Nederland is. Mindbus is technical Partner van uWebshop, een module van Umbraco voor het opzetten van een webshop.

 • Bas van 't Hoff - Designer en Front-ender

  Bas van 't Hoff

  Designer en Front-ender
 • Chris van den Berg - Interaction Designer

  Chris van den Berg

  Interaction Designer
 • Diogo da Cunha - Developer

  Diogo da Cunha

  Developer
 • Frans Nagel - Developer

  Frans Nagel

  Developer
 • Gijs van Dam - Algemeen directeur

  Gijs van Dam

  Algemeen directeur
 • João Antão - Developer

  João Antão

  Developer
 • Job Baart de la Faille - Creatief directeur

  Job Baart de la Faille

  Creatief directeur
 • Joost Molenaar - Developer

  Joost Molenaar

  Developer
 • Mark Smit - Developer

  Mark Smit

  Developer
 • Marten Meij - Scrum Master

  Marten Meij

  Scrum Master
 • Michel Brinckman - Technisch Directeur

  Michel Brinckman

  Technisch Directeur
 • Remco Hanou - Art director

  Remco Hanou

  Art director
 • Robin Crama - Front-end developer

  Robin Crama

  Front-end developer
 • Simpy Jha - Developer

  Simpy Jha

  Developer
 • Thomas van Maaren - Account- en Projectmanager

  Thomas van Maaren

  Account- en Projectmanager
 • Wessel Spoelder - Account- en Projectmanager

  Wessel Spoelder

  Account- en Projectmanager
 • Arnold Visser - Front-end developer

  Arnold Visser

  Front-end developer
close
Bas van 't Hoff - Designer en Front-ender
Bas van 't Hoff
Designer en Front-ender

Bas volgde aan de Kunstacademie Constantijn Huygens in Kampen de studie Schilderen en de lerarenopleiding Tekenen en Kunstgeschiedenis. Na een periode voor de klas werkte hij als webdesigner, onder meer als Hoofd Webdesign bij Hostnet BV.

Bas verzorgt bij ab-c media de vormgeving en front end-ontwikkeling. Naast webdesigner is Bas ook beeldend kunstenaar.

close
Chris van den Berg - Interaction Designer
Chris van den Berg
Interaction Designer

Interaction/Visual Designer bij Mindbus. Liefhebber van detaillering tot op de halve pixel. Zit midden in de Skateboard scene.

close
Diogo da Cunha - Developer
Diogo da Cunha
Developer

Diogo is een liefhebber van het web met als doel alle kennis te vergaren die nodig is om een coole, strake en veilige webapplicaties te maken. Voor zowel klant als gebruiker, van backend tot front-end, van ontwerp tot database architectuur, alles is belangrijk.

Diogo houdt van zijn familie, vrieden en werk. En zoals het een goede portugees betaamt houdt hij van portugees eten, het strand en voetbal.

close
Frans Nagel - Developer
Frans Nagel
Developer

Analytische vegetarier met een voorkeur voor open source en vitamine C. Taalonafhankelijk en performance-georienteerd. Een snurker. Vindt zijn kick en draai in het onzichtbare.

close
Gijs van Dam - Algemeen directeur
Gijs van Dam
Algemeen directeur

Algemeen directeur en aanvoerder van het team bij Mindbus. Heeft een hekel aan goeroes maar heeft er afentoe zelf trekjes van. Kan een autistisch genoegen ervaren aan het spelen van casual games, maar is verder voornamelijk geïnteresseerd in e-commerce en waar dat naartoe moet met de internets. Staat er op voor dat hij kleurenblind is, maar dat is dan ook wel zo.

close
João Antão - Developer
João Antão
Developer

João is een developer zo lang als hij zich kan herinneren. Hij speelt bass gitaar, en wanneer er geen stroom is de contrabass. Hij kan z'n naam schrijven met z'n linker hand... langzaam.

João houdt er van om portugees te koken, fluit graag Tom Waits Chocolate Jesus, houdt van fotografie en last but not least The Blues.

close
Job Baart de la Faille - Creatief directeur
Job Baart de la Faille
Creatief directeur

Creatief directeur bij Mindbus. Doet de artdirection bij de designafdeling. Stuurt de webmarketing de goede kant op. Liefhebber van de kunst van het weglaten. Into all kinds of sports.

close
Joost Molenaar - Developer
Joost Molenaar
Developer

Developer bij Mindbus en gek op omzetten van vormgeving naar code. Maakt niet alleen meters op het toetsenbord, maar ook op zijn gympen en fiets. Wil graag weten wat er achter de horizon zit. 

close
Mark Smit - Developer
Mark Smit
Developer

.NET goeroe in hart en nieren. Developer en ontwerper bij Mindbus, ontwikkelt complexe data-intensieve webapplicaties. Sterke interesse voor technologische vernieuwingen en voegt deze toe aan onze projecten waar mogelijk. In z'n vrije tijd is dat niet anders: bij zijn activiteiten voor de universiteit Leiden zit hij constant op de cutting-edge van de informatietechnologie. Als er nog tijd over is herleeft hij de geschiedenis als middeleeuwer, zwaardvechter of steentijder of zingt hij als lage bas de sterren van de hemel.

close
Marten Meij - Scrum Master
Marten Meij
Scrum Master

Music producer, kitesurfer en fanatieke baarddrager. Gelooft heilig in co-creatie. Of het nou om een webshop gaat, een remix of een boterham met pindakaas.

Eigenaardigheden:

 • Vindt de fiets de mooiste uitvinding ooit door de mensheid gemaakt.
 • Heeft een estetische zwak voor trappenhuizen, maar is te ongeduldig om ze te gebruiken.
close
Michel Brinckman - Technisch Directeur
Michel Brinckman
Technisch Directeur

Volgt de ontwikkelingen van Microsoft .Net op de voet en stuurt het developmentteam aan, zorgt dat alle servers altijd up and running zijn.

close
Remco Hanou - Art director
Remco Hanou
Art director

De bedrijfsoudste van Mindbus. Schuift naar hartelust met pixels en houdt van muziek met een beat of gitaar.

close
Robin Crama - Front-end developer
Robin Crama
Front-end developer

Mr. Front-end in het grijze gebied tussen de designer en de developers. Staat z'n mannetje in de vechtsporten en het Leidse nachtleven.

close
Simpy Jha - Developer
Simpy Jha
Developer

Simpy is een ervaren developer en een sterke teamplayer. Haar development kennis is allround en ze leert graag nieuwe dingen. Ze houdt van indiaas eten en dansen.

close
Thomas van Maaren - Account- en Projectmanager
Thomas van Maaren
Account- en Projectmanager

Thomas is account- en projectmanager bij ab-c media. Hij beschikt over uitgebreide ervaring met internettechnologie en een brede kennis van de museum- en archiefsector. In z'n vrije tijd is hij veel te vinden op de schaats- en skeelerbaan.

close
Wessel Spoelder - Account- en Projectmanager
Wessel Spoelder
Account- en Projectmanager

Wessel studeerde Nederlands aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Middelnederlandse Letterkunde. Hij liep stage bij het Limburgs Museum in Venlo en werkte free-lance aan cd-roms voor A.W. Bruna Multimedia.

Wessel verzorgt bij ab-c media de klantenondersteuning. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de bouw van sites en Flash-toepassingen, regelt de domeinnaamregistraties en webhosting en doet de administratie.

Op zijn vrije dagen zorgt Wessel voor zijn twee kinderen en gaat hij graag hardlopen.

close
Arnold Visser - Front-end developer
Arnold Visser
Front-end developer

Arnold is een volbloed kruising tussen een developer en een designer, hij schudt de Umbraco websites zo uit z'n mouw. Arnold is grondlegger van uWebshop, dé maatwerk oplossing voor het bouwen van custom designed webshops